3.04.2008

chloe sevigny


































































Soms droom ik weleens weg over hoe groot mijn werk wel niet zou kunnen worden en wie ik dan als model zou gebruiken in een shoot, welke bekende persoon mijn werk dan zou promoten, etc. In mijn droom kwam vaak Chloe Sevigny naar voren als perfect model. In gedachten ben ik haar al een paar keer tegen het lijf gelopen en draagt ze mijn sieraden met plezier, deze droom kwam afgelopen week plotseling een stuk dichterbij:

ik was een aantal dagen in Parijs om een beurzen te bezoeken voor mijn sieraden collectie. Een vaste route in mijn Parijs-reisjes blijft toch Colette.
Op weg naar Colette liep ik samen met Martine Viergever over de rue Saint-Honoré toen ik ineens door had dat ik langs Chloe Sevigny liep!

Direct schoot de adrenaline door mijn lichaam, zij stond daar, te wachten, te wachten op dit moment?
Ik aarzelde en speelde het verhaal in mijn hoofd af, hoe groot is de kans dat dit nogmaals gebeurd? Ik was er niet klaar voor, ik had geen sieraad op zak!
Gelukkig droeg Martine 2 kettingen van mij en de oplossing diende zich aan: ik haalde de ketting van haar hals en stopte deze zo mooi als ik kon in een presentatie zakje wat ik bij me had met een paar kaartjes en een look-book van mijn laatste collectie.
Vol spanning en zenuwen stapte ik op haar af; ja ze is het echt! In een kort gesprek complimenteerde ik haar met haar stijl, introduceerde mezelf en gaf haar mijn geïmproviseerde pakketje.
Ze reageerde bijzonder aardig, ze vond het 'so sweet' en noemde mijn sieraden 'really pretty', als dank kreeg ik een zoen op de wang en een zeer lieve lach van haar en haar vriendinnen.
Ik zweefde naar Colette waar ik totaal van de wereld rond liep, tot mij ineens opviel dat de kleding collectie van Chloe ( opening ceremony ) in de etalage en in de winkel staat. Ze had waarschijnlijk zojuist een act- de-presence gegeven in Colette, wat natuurlijk haar aanwezigheid op de Saint-Honoré verklaarde.
Ik vind het bijzonder dat een dagdroom zomaar ineens werkelijkheid kan worden, dat de wereld kleiner is dan hij soms lijkt en het universum mij deze ervaring gaf.

Vanaf deze dag heet de betreffende ketting uiteraard de Chloe Sevigny ketting en ben ik alweer een nieuwe dagdroom aan het creëren zodat ook deze zal uitkomen. Bij dit verhaal een leaflet over Chloe in Colette en de etalage. Foto van de Chloe Sevigny ketting volgt snel.

For the record: uiteraard ben ik Martine zeer dankbaar en heeft ze inmiddels een nieuwe Chloe Sevigny ketting van me gekregen!

3 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
charlottekan.com said...

Oeh!!!!! dat is nog eens een verhaal! OMG Chloe Sevigny....
nee niet echt een zinnige opmerking, maar OMG Chloe Sevigny!!

About Me

I love nice stuff is een atelierverkoop in Rotterdam. Diverse ontwerpers doen mee en verkopen unieke stuks, samples en collectiestukken. Zo worden er o.a. kleding, sieraden, boeken, illustraties en agenda’s verkocht. Alle producten worden op kleinschalige wijze in eigen beheer gemaakt en hebben daarom allen een uniek karakter. Dit jaar vind I love nice stuff voor de tweede maal plaats op 21 en 29 november en 3, 12 en 19 december op twee verschillende locaties, Hoogstraat 8a en Zaagmolenkade 170 te Rotterdam. Deelnemers 2009 Fashion: Mietze B / Monique Poolmans / Steven Van Vliet / Web&Eve Jewellery: Charlotte Wooning / Hester Zagt / Martine Viergever Bags: Marielle Wichards / Soot & Ko Books: Marjolein Delhaas / Onomatopee Print: Anne Berger / Denise Van Leeuwen