8.03.2006

Republikken

design leeft in deze stad! Naast vele kleine winkeltjes en designercollectieven bestaan er ook vele kleine zoldertjes, kamertjes en studiotjes zoals ook wel bekend in Nederland.

Nu werd ik uitgenodigd voor het 1-jarig bestaan van Republikken. Dit is echter geen klein designercollectief, maar eerder een designfabriek!
Hier werken 60! designers van allerlei richtingen individueel en samen. De organisatie bestaande uit 4 niet uit de design wereld afkomstige mensen hebben een groot pand omgetoverd tot werkruimte voor designers.
De ruimte is compleet met brainstormruimtes, relaxruimtes met boeken, relaxruimtes met Nintendo's, presentatieruimtes met beamers, en uiteraard mooie flexibile werkplekken.


Een zeer inspirerend gebouw waar volgens mij met plezier wordt gewerkt!
Opvallend ook hoe gastvrij ze hier zijn, geen probleem dat ik er niemand ken, maar viavia gewoon binnen kom lopen.

Na een gezellige dag met compleet feestprogramma en taart weer veel nieuwe mensen ontmoet die open staan voor uitwisseling en zeer herkenbaar aan het zoeken zijn naar een manier om design een plek te geven.

Mocht iemand in Nederland zich geroepen voelen om ook zo een pand op te zetten; ik houd me aanbevolen als huurder!!

www.republikken.net (helaas in het Deens)

2 comments:

huub said...

is het van nelle gebouw ook niet zo,n concept?

charlottekan.com said...

en zit er niet zoiets in de schiekade (voornamelijk grafisch en AV)? Daar hebben ze vast geen relaxruimtes met nintendo's erin :)

About Me

I love nice stuff is een atelierverkoop in Rotterdam. Diverse ontwerpers doen mee en verkopen unieke stuks, samples en collectiestukken. Zo worden er o.a. kleding, sieraden, boeken, illustraties en agenda’s verkocht. Alle producten worden op kleinschalige wijze in eigen beheer gemaakt en hebben daarom allen een uniek karakter. Dit jaar vind I love nice stuff voor de tweede maal plaats op 21 en 29 november en 3, 12 en 19 december op twee verschillende locaties, Hoogstraat 8a en Zaagmolenkade 170 te Rotterdam. Deelnemers 2009 Fashion: Mietze B / Monique Poolmans / Steven Van Vliet / Web&Eve Jewellery: Charlotte Wooning / Hester Zagt / Martine Viergever Bags: Marielle Wichards / Soot & Ko Books: Marjolein Delhaas / Onomatopee Print: Anne Berger / Denise Van Leeuwen