7.29.2006

strandvejen

Vandaag ben ik op de fiets naar het noorden gegaan. Op slechts 5 km afstand van mijn huis begint de 'strandvejen'. Een kustweg die helemaal langs de zee loopt naar het noorden van Sjaelland, het eiland waar Kopenhagen op ligt.

Langs deze strandweg liggen allemaal kleine, maar luxe plaatsen. Ze noemen het ook wel de Deense riviera. Er staan erg mooie huizen die aan doodlopende straatjes liggen die eindigen aan zee. Langs de hele weg kun de stad goed zien liggen met de brug naar Zweden en aan de andere kant van het water zie je Zweden zelf. ( op de 2e foto zie een beetje het zuidelijke deel van de stad liggen. )

Het plaatsje Charlottenlund kon ik natuurlijk niet links laten liggen, alleen de naam beloofde al veel moois... (onderste foto is een zeezwembad in charlottelund)

Naast al deze pracht en praal komen er langzaam in het noorden kleinere plaatsjes die voldoen aan het beeld wat ik van Denemarken heb. Zoals dit schattige huisje met bloeiende stokrozen. ( 1e foto )

Er zijn hier bijna geen toeristen, de Denen zelf maken graag gebruik van deze kuststrook, maar zonder de eindeloze files die ik Holland gewent ben, ja het bevalt me hier wel!

1 comment:

Catje said...

Lieve lot,
Je kan zo bij Yorin Travel gaan werken, ha,ha.. Super om je zo een beetje te volgen. En wat zien de verpakkingen in de winkels er echt Design uit, wat bizar!! Je zou zo inderdaad gaan bakken!!ENJOY xxx

About Me

I love nice stuff is een atelierverkoop in Rotterdam. Diverse ontwerpers doen mee en verkopen unieke stuks, samples en collectiestukken. Zo worden er o.a. kleding, sieraden, boeken, illustraties en agenda’s verkocht. Alle producten worden op kleinschalige wijze in eigen beheer gemaakt en hebben daarom allen een uniek karakter. Dit jaar vind I love nice stuff voor de tweede maal plaats op 21 en 29 november en 3, 12 en 19 december op twee verschillende locaties, Hoogstraat 8a en Zaagmolenkade 170 te Rotterdam. Deelnemers 2009 Fashion: Mietze B / Monique Poolmans / Steven Van Vliet / Web&Eve Jewellery: Charlotte Wooning / Hester Zagt / Martine Viergever Bags: Marielle Wichards / Soot & Ko Books: Marjolein Delhaas / Onomatopee Print: Anne Berger / Denise Van Leeuwen