7.25.2006

Nørrebro

Nørrebro is echt een leuke wijk om een beetje rond te hangen en te wandelen. Er zijn veel kleine winkeltjes, terrasjes, bakkertjes en zelfs winkels waar je picknickmaaltijden kunt kopen! Dit is volgens mij ook een van de manieren van de Denen om niet naar de dure restaurants te hoeven. In Nørrebro heb je een mooi park Assitens Kirkegard wat een oude begraafplaats is. Hier liggen veel bekende Denen begraven (die ik allemaal niet ken behalve dan Hans Chrisitaans Andersen). Er staan veel mooie oude bomen en de Denen maken er zelf ook veel gebruik van. Wel mooi contrast de moeders met baby op een dodemansgraf.

De leuke straatjes om uit te gaan en te winkelen vond ik tot zo ver Elmegade, Faelledvej, Blågårdsgade, Sankt Hans Torv.
Het uitspreken van deze straten is nog niet zo makkelijk Blågårdsgade bijvoorbeeld zeg je zoiets als blogordsgilth erg lastig want als je het iets anders zegt verstaan ze je al niet!

Om een beetje het buurtgevoel te krijgen:
www.glam.dk
www.funf.dk
www.kirkdesign.dk
www.lllp.dk
www.deadvoltage.com
www.superchannel.org
www.copenheroes.com

1 comment:

charlottekan.com said...

hey is het daar ook zo lekker zomers :) Zo ziet het er wel uit op de fotootjes.
Volgens mij moet ik ook maar een keertje die kant op want die links zien er goed uit!

groetjes,
Charlotte

About Me

I love nice stuff is een atelierverkoop in Rotterdam. Diverse ontwerpers doen mee en verkopen unieke stuks, samples en collectiestukken. Zo worden er o.a. kleding, sieraden, boeken, illustraties en agenda’s verkocht. Alle producten worden op kleinschalige wijze in eigen beheer gemaakt en hebben daarom allen een uniek karakter. Dit jaar vind I love nice stuff voor de tweede maal plaats op 21 en 29 november en 3, 12 en 19 december op twee verschillende locaties, Hoogstraat 8a en Zaagmolenkade 170 te Rotterdam. Deelnemers 2009 Fashion: Mietze B / Monique Poolmans / Steven Van Vliet / Web&Eve Jewellery: Charlotte Wooning / Hester Zagt / Martine Viergever Bags: Marielle Wichards / Soot & Ko Books: Marjolein Delhaas / Onomatopee Print: Anne Berger / Denise Van Leeuwen